Saya Budak Baru Belajar


Salam and hi to all! ^^

Semoga sume sihat walafiat dan menjalani ibadah puase dgn sempurna iA..
Hari ni bukak ape? Aku x nk tau, aku nk sket bole? haha =p

Well, bulan2 pose ni pon aku ingt aku relax sket.. tp I think it's otherwise ade la.. huhu
Xpela.. janji ape yg kite buat tu bermanfaat dan dikira sbg ibadah2 gak iA ^^

So, aritu ade PC Expo.. (jgn konpius ye tipah! ni bkn PC Fair. ni org lain buat)\
Ape lagi? Terus berdesup berhijrah ke sana! Siap angkut si Kinah sekali! haha XD
Ajak si Ecah ni tp ntah ape ntah die.. buat kek lg ngan aunty die lg la tu! hehe =p

Ktaorg ni pegi la meredah lautan api manusia kt situ. Si Kinah nk carik hard disk and aku lak nk carik camera.. Aku da lama wanting a camera tau! nk carik yg semi pro jew..
Yela, kalo beli Deee aaaaaS eeeyyyL aaaaaaR *tolong sebut dgn gaya gedik manjew* mmg HANTU aku ckp ko!
bnde tu da la mahal which is bole la kalo stkt beli one off je.. tp ni x... duit gerenti abes beli kt lens! hoho
jgn mare ye abg2 n akak2 photographer.. sy sokong kalo anda mmg betol2 minat.. tp kalo setakat beli n guna auto setting je, baik guna camera henpon.. huhu..

okok.. enuf2.. mcm emo lak td.. haha.. ni pose ke x ni? LOLS
So, setelah disurvey ngn Kinah and consult a few of my frens yg pro2 ni..
Ni la hasilnye:

Nikong - At the heart of image (kinda lame catch phrase isn't? haha)

TBH, aku x tau if I made the right choice.. haha
Camera ni baru launch bln 5 aritu so baru okla.. =p
actually, nk angkut Lumix LX5 tp brader kt kdi tu ckp camera tu x la bagus! Aku ni berbelah bahagi darab campur tolak sume nk pilih camera ape...
At last, after explaining my purpose camera tu nk buat ape.. 
(of course la tngkp gambo kn? x kn nk buat ketupat lak? haish)
I mean, gmbo cmne yg NAK ditangkap, ni la camera aku! =D

I know camera ni ade flaw, esp ISO die.. tp I'll try my best to learn how to use it! ^^
So, abg2 and akak2 yg pro liao tu bolelah ambil galah tolong jolokkan.. ajar saye selok belok kerjaya ni.. mcm mne nk guna aperture, shutter dsb nye..
And to my friends yg nak jadi model, application form is being distributed. TQ

Annyeong!
Salam!
fatmie OUT

p/s: blog aku still huduh! huwarghhh!!! T.T

MANISKAN KURMA INI???

4 Kurma Manis:

Mikah Lurima said...

haha... kerjilah kau nak perli2 Isz. haha

btw, aku nak apply for the model thingy lah. *bajet real je

ahakz~

Fatmie Nordin said...

hahaha.. die keji aku dulu dlm blog die! ape lg, caras la! haha =p

eh, ko mmg da automatik jd model aku! lols XD

Mikah Lurima said...

YEAYYYY!!! *lompat girang

p/s: perlooo kah?

Cha'a said...

this camera nicelahh! though i xdela try out sgt.. kebetulan mse wedding abg jiha ritu, dorng bru bli y ni gak.. nice choice :)